Ons Vakantie Kindertheater

Ons Vakantie Kindertheater (2013)

Wat was het fantastisch!

Het thema was: “Theater” met als hoogtepunt;
de door leiding en kinderen samen gespeelde
Ons Vakantie Kinder-theater show.

Voor de show is natuurlijk hard geoefend maar… gelukkig bleef er ook nog genoeg tijd over voor alle andere leuke dingen!

Er zijn bijvoorbeeld heel veel grote spellen gespeeld zoals

Dieren Stratego, Levend Bingo, Lotto, het Afwas spel, het 5 Dorpen Knijper Spel afgewisseld met knutselen en veel, heel veel, waterspelletjes en de badjes die er stonden.

Natuurlijk zijn we ook op uitstapje geweest…
de jongste kinderen naar Linneaushof, de midden groepen naar de Julianatoren en de oudste groepen naar Drievliet.

Verder hebben we een heel groot nieuw spel gespeeld met alle kinderen, leid(st)ers en hulptroepen van het kamp tegelijk; Kolonisten van Ons Vakantie Kamp.

Iedereen vond het echt een super leuk spel en speelde heel fanatiek allerlei spelletjes en deed opdrachten om munten te kunnen verdienen… met deze munten konden dan huisjes, scholen, kerken, raadhuis, een bar etc. gekocht worden met als doel: om als eerste groep je dorp en daarna je stad te bouwen.

Deze top dag was extra lang omdat het ook Familie middag was.

Om 15:00 uur begon het met een race tussen ouders en leiding. Daarna konden er allerlei leuke dingen gedaan worden waarbij prijsjes te verdienen waren, was er popcorn en suikerspin, waren er 2 “rare typetjes” die ballonnen in allerlei vormen maakten die ze weggaven en kon je jezelf bij het schminken, nagels lakken, haren kleuren en bij de glitter tattoo stand mooi laten maken en was er de altijd lekkere en oer gezellige BBQ. Iedereen ging uiteindelijk moe maar voldaan naar huis om in het weekend uit te rusten voor:

Ons Vakantie Kamp Week 2:

Deze week hebben we natuurlijk hard geoefend voor de show maar altijd waren er ook veel andere leuke dingen te doen zoals; Knutselen, Hapjes maken, Grote Spellen, Waterspelletjes en … de badjes.

Op woensdag 17 juli was het dan zo ver… ’s middag om 14 uur gingen de deuren van Ons Vakantie Kindertheater open voor het publiek en om ½ 3 begon dan echt de voorstelling!
Iedereen heeft super goed zijn best gedaan om er een mooie show van te maken en dat dit gelukt is blijkt wel uit het harde applaus van allen die waren komen kijken en alle complimentjes die gekregen zijn.

Na afloop van de show was er de “Meet & Greet” met het publiek.
Alle hapjes en drankjes van de “Meet & Greet” waren ook door de kinderen zelf gemaakt!

Verder hebben we een Vossenjacht ochtend gehad die werd afgesloten met het eten van heerlijke poffertjes.
Daarna hadden we ’s middag de “After Party” (disco middag) die, vanwege het hele mooie weer, plotseling spontaan was veranderd in een echte “Beach Party” met buitenbar, badjes, sponzen, muziek, dans etc.!

De traditionele afsluiting van Ons Vakantie Kamp was natuurlijk de Grote Uitstap met heel het kamp (de laatste vrijdag). We gingen dit jaar naar “Hemelrijk”.
Daar konden de oudste groepen: survival parcours doen op verschillende manieren, van de grote waterglijbaan af sjezen, in de achtbaan en heerlijk zwemmen en zonnen op het strand.
Voor de jongste groepen was er een heel apart speel gedeelte met alles wat voor hen leuk was, ook mochten ze samen met de leiding 1 op 1 van de grote waterglijbaan.

Om 17 uur waren we weer terug in Amstelveen; waar de “Artiesten” nog een lekkere doos met chocolaatjes hebben gehad en de leid(sters) weer allerlei leuke en lieve cadeautjes kregen als dank voor 2 fantastische weken, en kwam er dan echt een einde aan Ons Vakantie Kinder-theater.​