Ons Vakantie Karnaval

Ons Vakantie Kamp 70-jarig jubileum (2017)

2017: was niet zomaar een jaar…

Het was het jaar dat Ons Vakantie Kamp haar 70-jarig bestaan heeft gevierd.

Door het speciale thema; "Ons Vakantie Karnaval" en het fantastische programma waren het echt twee feestweken waaraan de "Feestgangers" en de vrijwilligers allen hele mooie herinneringen hebben overgehouden.

De opening, de Kolonisten van Ons Vakantiekamp dag, het knutselen, de uitstapjes, de optocht tijdens- en de jubileum dag zélf, de 6-kamp dag mèt lasergame battle, de Beachparty met eetfestijn en de diverse speciaal voor dit jubileum jaar ontwikkelde spellen zorgden ervoor dat de kinderen zich èchte Feestgangers voelden.


De eerste week:

Op maandag 18 juli om 09.00 uur werd het 70e Ons Vakantiekamp officieel geopend door clown Hoky Poky en de Hoofdleiding die samen vooropgingen in een hele lange polonaise, met alle Feestgangers, ouders en vrijwilligers, op het nummer 'Viva Vakantiekamp' dat uit de speakers klonk. Aangekomen bij het penalty gebied werd, als verrassing, clown Hoky Poky gehuldigd als ere lid van Ons Vakantiekamp, omdat hij vele jaren belangeloos een bijdrage heeft geleverd aan "het vakantiegevoel geven aan alle kinderen", wat de doelstelling van de Stichting is.

Nadat de Feestgangers hun groepen hadden opgezocht kon het programma beginnen. Deze 1e dag stond in het teken van kennismaken met elkaar door het spelen van samenwerkingsspellen waarmee aan het einde van de dag punten verdiend waren die de volgorde bepaalden waarin de groepen de naam èn… het "optochtlied" voor hun groep mochten uitkiezen waarop ze deze 1e week tussendoor ook hard geoefend hebben.

Dinsdag was het Kolonisten van Ons Vakantiekamp dag; een fantastisch door Ons ontwikkeld spel dat door de hulp van heel veel vrijwilligers èn ouders, tot grote vreugde van de kinderen, jaarlijks op het programma staat.

Woensdag waren de Feestgangers druk met het maken van hún groepsvaandel die ze vrijdags mee zouden nemen tijdens de optocht en met versiersels maken voor hun groepsbord. Daarna was er een spellencircuit uitgezet met o.a. Feesttrefbal en het Koekiemonsterspel.

Donderdag was het tijd voor een uitstap. De jongste groepen hebben deze dag heerlijk kunnen spelen bij Dippie Doe en de oudste groepen hebben een fantastische dag beleefd bij Wipe-Out Kids. Op beide locaties werden de Feestgangers ook nog getrakteerd op een kidsmenu.

Vrijdag 28 juli was het dan zover… het Jubileum Feest werd deze dag gevierd.  De dag begon met workshops; mega bellenblazen, ballondieren vouwen en schminken, ook werd er nog een laatste keer geoefend op het liedje met dans voor de optocht en was er voor iedereen een cadeau; een passend verkleedkostuum J.

Om 14:00 uur gingen alle Feestgangers, verkleed in hun nieuw gekregen kostuum en in stijl daarbij passend geschminkt, in een optocht rond de Wielerbaan om alle ouders die stonden te wachten voor te gaan naar het Feestterrein waar het Jubileum Feest plaats zou vinden. Tijdens het Feest werd de Grote Jubileum Loterij gespeeld met in ronde 1 voor ALLE FEESTGANGERS een PRIJS en in ronde 2 heel veel fantastische prijzen die te winnen waren; allemaal gratis beschikbaar gesteld door ruim 40 lokale & landelijke detaillisten. Natuurlijk konden de Feestgangers en hun ouders zich op het Feestterrein ook naar hartenlust vermaken bij de diverse Fancy Fair activiteiten, een suikerspin of portie popcorn met limo halen, zich laten versieren door de "glitter tattoo artiesten", konden ze het interactieve ouder/kind spel spelen, heerlijk genieten van een BBQ-menu en een drankje op het gezellige terras. 

De tweede week
Op maandag was het verjaardagspel, en werden er allerlei leuke spellen gespeeld met (water) ballonnen; de dag vloog om.

Dinsdag hadden we 6Kamp dag en Laser battle dag; een dag om noooooooit meer te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar! Wat heeft iedereen van deze dag genoten J.

Woensdag was het knutselen "uit de oude doos" en grote spellen dag. Voor het knutselen was er een keuze gemaakt uit de knutsels die vroeger vaak gemaakt werden; kleien voor de jongere groepen en figuurzagen voor de ouderen. Ook kon er door de groepen een keuze gemaakt worden uit diverse grote spellen om te gaan spelen; Knijperspel, Levend Stratego, Smokkelaartje, Levend Bingo, Honkbal/slagbal en Feesttrefbal. Een geweldige dag vol met creatieve en sportieve activiteiten.

De donderdag was alweer de laatste dag OP het Feestterrein en waren er 's morgens verschillende spellen beschikbaar voor de groepen zoals; het sokken spel, het nieuwe plop/staarten spel (flagball) en het smokkelspel, en mocht groep 15 er op uit met de fiets; zij zijn gaan lasergamen en trampolinespringen bij Jumpers.

Vanaf 12:00 uur begon het Eetfestijn met aansluitend de Beachparty als afsluiting van het Jubileum kamp OP het Kampterrein. De Feestgangers hebben heerlijk gesmikkeld van patatten met een snack en daarna gedanst, gesprongen, gezongen en gedronken. Om 16:00 uur werd er afgesloten met de kampdans en een ijsje en was het tijd om naar huis te gaan. Onder het spelen van de muzikale nummers; "dit is het einde"… en "dag vriendjes en vriendinnetjes"… werden de Feestgangers voor de laatste keer vanaf het Feestterrein uitgezwaaid door de Hoofdleiding en "de dames met de Gouden handjes".

En zo werd het alweer de laatste vrijdag; op deze dag gingen we traditiegetrouw op GROTE UITSTAP naar ... WALIBI; het was een fantastische dag met als aandenken aan een fantastisch Jubileum kamp voor allen een Ons Vakantiekamp klap(arm)band cadeau.

OVK 2017: een spetterend jaar waaraan iedereen mooie herinneringen heeft!!!​

Tot volgend jaar allemaal…. Wat het thema dán gaat worden??? blijft nog even een verrassing….​​​