Ons Vakantie KinderCircus

Het verhaal van Ons VakantieKindercircus

OVK 2007: een waanzinnig jubileum jaar!!!

Ons Vakantie Kamp 2007 was niet zomaar een vakantiekamp. Afgelopen jaar bestond het Vakantie Kamp 60 jaar en dat werd natuurlijk groots gevierd. Met een speciaal thema en een druk programma waren het weer twee fantastische weken waaraan de kinderen én de vrijwilligers een mooie herinnering zullen hebben.

Het thema van afgelopen jaar was “Ons Vakantie Kindercircus”; dit thema liep als rode draad door de twee weken en er werd uiteraard groots uitgepakt om het jubileum zo bijzonder mogelijk te maken. De opening, de groepsnamen, de voorstellingen, de feestdag, het knutselen en de spellen zorgden ervoor dat de kinderen zich ware circusartiesten voelden. En als hoogtepunt stond er twee weken lang een echte circustent op het terrein.

De opening
Maandag 9 juli 2007 was het eindelijk zover. Om 9.00 uur precies vonden de audities plaats voor Ons Vakantie Kindercircus.

Circusdirectrices Petra en Laurence hoopten dat er veel enthousiaste kinderen naar de circustent waren gekomen die hun oproep hadden gelezen. Zij waren namelijk op zoek naar kinderen met de c-factor, oftewel de circus factor. Petra en Laurence kwamen er achter dat de huidige circusartiesten nog heel veel hulp nodig hadden bij hun circusacts en dat de kinderen daar zeker een belangrijke rol bij konden spelen. Eind van de eerste week moesten namelijk de circusacts opgevoerd worden voor alle ouders en verzorgers! Gelukkig had de oproep voor heel veel enthousiaste kinderen gezorgd en Ons Vakantie Kindercircus kon beginnen!

 De eerste week:

De eerste week van Ons Vakantie Kindercircus begon met kennismakingsspelletjes zodat de circusartiesten in spé elkaar beter leerden kennen. Daarna werd al gauw begonnen met het voorbereiden van de circusacts. Elke groep oefende voor een eigen en originele act op de meest uiteenlopende muziek en met behulp van verschillende attributen. Gelukkig was er op woensdag tijd voor een uitstap. De jongste groepen gingen op stap naar Bubbels en de oudste groepen werden verwelkomd in zwembad de Tongelreep. Zwemmen, spelen en plezier maken stonden die dag hoog in het vaandel. Na deze geslaagde dag kregen de circusartiesten nog even de tijd om hun circusacts tot in de puntjes voor te bereiden en vrijdag was het dan zover….de grote feestdag om het 60-jarig bestaan van Ons Vakantie Kamp te vieren. De grote feestdag begon om 14.00 uur met een optocht van alle circusartiesten en leiding.  Met eigen gemaakte herrie apparaten en outfits werd de wielerbaan het domein van Ons Vakantie Kindercircus. Alle ouders waren natuurlijk uitgenodigd om deze bijzondere dag bij te wonen; zij gingen namelijk deze middag met hun kinderen spellen doen, lekker eten, meedoen aan de loterij en daarna genieten van de circusacts waar de kinderen hard voor geoefend hadden. Zelfs RTV-NH wilde deze dag niet missen en heeft de hele middag opnames gemaakt die ’s avonds op het nieuws te zien waren. Maar er was nog een heel bijzondere gast naar het terrein gekomen…. ook de burgermeester van Amstelveen  had gehoord van het 60-jarig bestaan én van een heel bijzonder persoon die zich al jaren met hart en ziel inzet voor Ons Vakantie Kamp. Hoofdleiding/circusdirectrice Petra Plasmeijer kreeg die middag uit handen van de burgermeester een lintje voor haar jarenlange inzet voor het Vakantiekamp!

 

De tweede week:

Maandag 16 juli ging de tweede week alweer van start. Met grote spellen en sportactiviteiten was het weekend toch echt voorbij en was het tijd voor lekker bezig zijn en veel plezier met elkaar maken.  De tweede dag ging groep 15 naar Poldersport in De Kwakel en alle andere groepen bleven op kamp om een groot spel te doen: Het Olifantenspel. Elke groep kreeg zijn eigen kleur olifant die door middel van uit te voeren spellen en sporten het eerst over de finish moest komen op het spelbord. Na een prachtige dag met mooi weer en grootse overwinningen werden de groepen die gewonnen hadden, getrakteerd op iets lekkers. Woensdag stond voor de oudste groepen weer een uitstap op de agenda, namelijk zwembad de Waterlelie in Aalsmeer. De jongste groepen bleven op kamp en kregen niemand minder op bezoek dan Hoky Poky! Ook de disco en het eetfestijn mochten dit jaar niet ontbreken. Alle kinderen hadden prachtige maskers gemaakt die tijdens de disco gedragen konden worden én ze werden allemaal getrakteerd op verse poffertjes. Opvallend dit jaar was toch wel een zeer vermoeiende dans….. het jumpen!!!! Van jong tot oud, iedereen deed mee en het was toch wel een wonder te noemen dat de circustent de gemiddeld 150 jumpende kinderen heeft overleefd!

 

De laatste vrijdag:

De laatste vrijdag is een begrip geworden, op deze dag gaan alle kinderen op grote uitstap. We verzamelden extra vroeg zodat we nog langer van de laatste dag konden genieten. Om 8.00 uur stonden alle kinderen met hun ouders te trappelen om de bussen in te gaan en op weg te gaan naar de bestemming, die uiteraard tot het allerlaatste moment geheim werd gehouden! Het was een eindje rijden maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De laatste dag speelde zich namelijk af in Slagharen! Achtbanen, 3-D shows, speeltuinen, waterglijbanen, voorstellingen….. alles was aanwezig om de kinderen en alle vrijwilligers een onvergetelijke dag te bezorgen. Tussen de middag werd iedereen getrakteerd op frietjes en een ijsje om daarna weer snel het park te gaan verkennen. Na een zeer geslaagde dag was het weer tijd om af te reizen naar Amstelveen waar alle ouders ongeduldig stonden te wachten. Gelukkig was er nog even tijd om afscheid van elkaar te nemen en werd het eind van Ons Vakantie Kindercircus een feit.