Ons Vakantie Kinderboerderij

Welkom bij… Ons Vakantie Kinderboerderij…

Deze naam sprak voor zich over het thema dat als rode draad door het programma zou gaan lopen.

De kinderen hadden 1 week voor de start van het kamp, in tegenstelling tot andere jaren, geen groepsnaam maar alleen hun groepsnummer thuis gestuurd gekregen.

Tijdens de opening op maandag 7 juli 2014 mocht d.m.v. “strootje trekken” door de kinderen zelf bepaald worden welk groepsnummer welke naam zou krijgen.

Maar wat was dat… net nadat alle groepen hun groepsnaam hadden bepaald en het programma van start kon gaan werd er een ontdekking gedaan…

… iemand had het hek open laten staan en alle dieren… die waren weg …

De groepen gingen dus snel op zoek om alle dieren weer terug te vinden.

Tijdens deze zoektocht konden de groepen knutselmaterialen verdienen, met het doen van bepaalde spellen, waarmee ze het boerderijdier dat zij zochten konden maken zodat het teruggevonden was.

Dit gevonden dier zou 2 weken lang model staan voor hun groep; het Groepsdier.

Welke dieren er weg, en inmiddels weer terug gevonden waren konden de ouders aan het einde van de dag op de Poort en op het lange pad bij de groepsnummers zien; het waren meesterwerken.

 Het verdere programma was gezellig afwisselend ingedeeld met sport, spel, creatief en uitstapjes.

De grote (op het thema aangepaste) spellen werden door iedereen met heel veel enthousiasme gespeeld met als enige domper … het weer op woensdag 1 … Het grote overkoepelende spel Kolonisten van Ons Vakantie Kamp dat voor deze dag gepland stond moest daardoor, i.p.v. met iedereen tegelijkertijd op het kampterrein, in 2 groepen gespeeld worden in de Sporthal … gelukkig vond iedereen het ook in deze aangepaste versie geweldig om te spelen en om te helpen!

In beide weken stond, op bepaalde tijden, ook creatief bezig zijn met het thema voor alle groepen op het programma want … op de 2e woensdag werd er Boerenmarkt gehouden.

Op donderdag 1 zijn we in 4 verschillende groepen op uitstap geweest;

  • de jongste groepen gingen naar Oud Valkenveen, de midden groepen naar de Julianatoren,

  • de oudere groepen naar het Boschbad in Apeldoorn en Groep 15 is gaan Poldersporten in de Kwakel.

Traditioneel werd de 1e week op vrijdagmiddag afgesloten met, van 15-18 uur, de Familiemiddag.  Er werd Fancy Fair gehouden met allerlei leuke spelletjes waarmee prijsjes te verdienen waren, er was limonade, popcorn & suikerspin, kinderen (en ouders) konden zich mooi laten maken bij de schmink- glitter tattoo- en nagellak stands en… er werd natuurlijk heerlijk gebarbecued.

Op maandag 2 stonden zowel sport, spel als creatieve activiteiten op het programma want; alle kinderen (ook diegenen die alleen in week 2 mee deden) wilden hun creaties zo mooi mogelijk maken voor de Boerenmarkt… die was al bijna…

De 6 kamp met: opblaas doolhof, happende haai, verkleed estafette, twister, kippen vangen, eierrace en vele andere leuke onderdelen stond op dinsdag 2 op het programma en toen was het ineens…

Woensdag 16 juli; de Boerenmarkt dag.

Dat de kinderen heel erg hun best hadden gedaan om de marktkraam van hun groep te vullen met mooie en lekkere spullen was duidelijk te zien aan het begin van de markt.

De gemaakte; koekjes, cakejes, appelflapjes, worsten broodjes, pinda rotsjes, varkentjes, tassen en figuren van hooi, hoefijzers, melkflessen, stomp- en diner kaarsen, vlinders, tegeltjes en geschilderde of gebrande klompen werden eerst door iedereen bewonderend maar daarna al snel “gekocht” en opgegeten en/of mee naar huis genomen; na afloop waren de kramen leeg!

Donderdag 2: de laatste dag dat we op het kampterrein aanwezig waren. De dag ging van start met Levend Ganzenbord, met alle groepen tegelijkertijd.

12:00 uur: tijd voor het Pannenkoekenfeest met na afloop Waterfestijn met de badjes en sponzen.
14:15 uur “Beach party time” met live DJ!: het afscheidsfeest was weer heel erg gezellig en er werd druk gedanst, chips gegeten en heel veel gedronken (limo, water, cola, appelsap, ice tea, sinas, 7up).

De dag, en het kamp, werd afgesloten met de Kampdans en er werden ijsjes uitgedeeld.

 Vrijdag 18 juli 2014:

Alle kinderen en Leiding werden deze laatste dag uiterlijk om 08:30 uur op de wielerbaan verwacht om op “Grote Uitstap” te gaan naar (dit is ieder jaar weer erg spannend) … Slagharen…

Wat hebben ze genoten van deze dag met ook nog patatjes, een snack en drinken voor iedereen!

Net voor 17:00 uur draaiden de bussen de parkeerplaats weer op; allen stapten uit en gingen naar de wielerbaan om daar uitgebreid afscheid van elkaar te nemen. Velen hadden voor de Leiding ook een cadeautje meegenomen als dank voor 2 fantastische weken.

Langs deze weg willen wij alle  vrijwilligers (Leiding/extra hulp troepen) donateurs en sponsoren nogmaals heel erg hartelijk bedanken voor de 2 geweldige vakantieweken die jullie de kinderen bezorgd hebben. Applaus.