Ons Vakantie Kidstour

Welkom bij… Ons Vakantie Kidstour…

Dit jaar was het thema van Ons Vakantiekamp een Reis om de Wereld in 10 thema’s en was het kamp omgedoopt tot Ons Vakantie Kindertour.

De deelnemende kinderen (reizigers) waren verdeeld, naar leeftijd en schoolgroep, in diverse reisgezelschappen en hiermee reisden ze volgens hun eigen reisschema iedere dag naar een ander werelddeel en land waar, aan de hand van een thema uit het verleden, de dag werd gevuld met sport, spel en soms ook knutsel activiteiten.

Uiteraard kon er niet gereisd worden zonder paspoort... iedere reiziger had een eigen reisdocument voorzien van vingerafdruk en NAW gegevens bij zich en deze werd iedere dag gestempeld; de 1e x bij het verlaten van een werelddeel en de 2e x met het binnen gaan van weer een ander werelddeel.

 Waar zijn de reizigers allemaal geweest en... wat hebben ze er allemaal gedaan?

*In Noord Amerika was het thema Cowboys & Indianen; De reizigers hebben met de trein door het hele continent gereisd d.m.v. het TjoekTjoek spel. Met dit spel konden ze treinkaartjes en stempels verdienen om naar hun volgende bestemming te kunnen reizen; hadden ze uiteindelijk het hele continent rondgereisd én hun tevoren opgegeven eindbestemming bereikt? Dan kreeg ieder lid van dat gezelschap een rood armband fluitje als aandenken aan de reis. De jongste reizigers reisden naar Texas en knutselden daar mandala's, de iets oudere reizigers reisden naar Colorado waar ze dromenvangers maakten, de oudere reizigers reisden naar Mexico waar ze armbandjes hebben leren knopen en de aller oudste groep reisde naar Canada alwaar ze eenboomstam schijf d.m.v. branden mochten voorzien van een mooi ontwerp.

*In Noord Europa was het thema Ridders en Kastelen; Alle reizigers gingen, als deze locatie op hún reisschema aan de beurt was, écht op reis met de bus! - De jongsten kwamen in het Muiderslot terecht; daar hebben ze Middeleeuwse spellen gespeeld, een Ridderkist uitgepakt (en natuurlijk wat er in zat gepast), een kinderrondleiding gehad, een speurtocht met opdrachten gedaan en kennis gemaakt met enkele roofvogels. Omdat alle reizigers zich tijdens het bezoek als échte Ridders/Jonkvrouwen hadden gedragen kregen zij allen, bij het afscheid, een échte Ridder/Jonkvrouw medaille uitgereikt. - De ouderen zijn naar Forteiland Pampusgeweest; deze was alleen te bereiken per boot… Op Pampus aangekomen werden de reizigers hartelijk verwelkomd en wegwijs gemaakt. Vervolgens hebben ze een sleutel speurtocht gedaan, naar hartenlust alle onderaardse gewelven verkend en natuurlijk verstoppertje gespeeld.

*In Zuid Europa was het thema Kunst;

De jongste kinderen kwamen in Portugal om kurk te schilderen, de midden groepen kwamen inItalië om glas te beschilderen en de oudste groepen kwamen in Spanje om te leren mozaïeken. Er zijn werkelijk prachtige creaties gemaakt door de kinderen!

*In Afrika was het thema Kamperen; hier kwam iedereen tegelijk en hielden we de 6kamp zodat iedereen zich uit kon leven met alle luchtkussens en andere spellen die bedacht waren.

*In Azië werden ook verschillende locaties aangedaan en was het thema Circus & Theater; hier werden allerlei circus achtige spellen gespeel en… iedere groep bedacht een act die ze vervolgens op hebben gevoerd tijdens de Familiemiddag die gehouden werd op Hawaï.

*In Zuid Amerika was het thema Jungle; ook deze locatie werd door alle groepen tegelijkertijd bezocht want… ze gingen op “survival tocht” door het Amsterdamse Bos.

*In Oceanië was het thema Boerderij; hier werden allerlei leuke behendigheid en samenwerking spellen gespeeld.

Op de één na laatste dag kwam iedereen weer in Nederland terug (thema Feest); hier hebben we het levend ganzenbord gespeeld en daarna het Eetfestijn gehouden met aansluitend de “Beach Party” waar we gezellig met z’n alle gedanst hebben en waterspellen hebben gedaan.

Ons Vakantiekamp 2015 werd natuurlijk traditioneel afgesloten met De Grote Uitstap; de bussen brachten Ons, tot ieders grote verrassing, met z’n allen naar … Walibi 🙂 en daar hebben velen de wereld eens vanaf grote hoogtes, vanuit diepe dalen en soms zelfs onderste boven gezien.

Moe maar voldaan stapte iedereen na 2 weken vol vakantieplezier weer uit de bus bij het Kamp. Onderweg was ook voor deze laatste bestemming het stempel in het Paspoort gezet zodat dat alle reizigers deze, samen met de tijdens de Wereldreis gemaakte foto’s, ter herinnering mee naar huis konden nemen.

Afscheid nemen valt altijd zwaar maar het werd toch uitbundig gedaan met; bloemen, chocolade en andere lieve cadeautjes voor de Vrijwilligers die de kinderen deze onvergetelijke reis hebben laten beleven.