Oertijd voor Kinderen

Het verhaal van de Oertijd:

In 2016 was het thema van Ons Vakantiekamp "Prehistorie", werd het kamp omgedoopt tot Oertijd Voor Kinderen en gingen de kinderen(holbewoners) o.l.v. de 2 Dorpsoudsten en 45 Stamhoofden op een twee weken durende ontdekkingstocht door de oudheid en waarbij ze ook dit jaar weer geweldig ondersteund zijn door vele "Helpende Handjes" om de activiteiten mogelijk te maken.

De holbewoners werden verdeeld, naar leeftijd en schoolgroep, over diverse Stammen. Samen met de Stam gingen ze op ontdekkingstocht door de oudheid en werden er volgens een eigen schema en onder begeleiding van eigen Stamhoofden iedere dag andere activiteiten gedaan.
Uiteraard hebben ze onderweg tijdens de tocht de handjes flink "uit de mouwen" moeten steken door:
zelf brooddeeg te maken om eigen broodjes te kunnen bakken,
een leren armband met eigen naam te slaan en afhankelijk van de leeftijd een zand handafdruk schilderij of een spijker handafdruk schilderij te maken.

Ook hebben ze tijdens het Oerspel zelf alle materialen moeten verdienen om hun eigen Stambord te kunnen maken waaraan hún Stam voor iedereen herkenbaar was.
Ze zijn ook op ontdekkingstocht naar het Archeon geweest waar ze:  wol gevilt hebben, Hunnenbedden verplaatst hebben, kano gevaren hebben, kaarsjes gemaakt hebben en genoten hebben van een heerlijk patatje mét, kipnuggets en een glaasje drinken. Als afsluiter van dit bezoek hebben ze naar een heus gladiatoren gevecht gekeken.

In het Dorp (kampterrein) hebben ze: Pre-lympics gehouden, Highlandgames gedaan, Stamspelen gespeeld en vaak ook heerlijk gebruik gemaakt van de speciaal gecreëerde "doorwaadbare plaatsen"; dit vanwege het wel (zeer) hete weer. 

Ook door het (zeer) hete weer hebben ze veelvuldig genoten van ijskoude versnaperingen en drinken in overvloed. Als afsluiter ín het dorp werd er een super leuke Beach party mét eetfestijn gehouden.

Natuurlijk gingen we traditiegetrouw de laatste dag als afscheid natuurlijk met álle Holbewoners, Stamhoofden, Dorpsoudsten én de geselecteerde helpende handjes op Grote Uitstap naar... Drievliet.  Hier hebben ze zich nog een dag lang heerlijk uit kunnen leven en genoten van een patatje mét.

Tijdens de terugreis werd aan alle Holbewoners hun eigen “foto set” ter herinnering aan 2 weken meegegeven.​