Ons Vakantie Kunstbende

Ons Vakantie Kamp 2021 met als thema “Kunst” droeg de naam “Ons Vakantie Kunstbende”. 

Na een helaas Kamploos 2020, dat niet door kon gaan wegens beperkingen door het Covid-19 virus opgelegd, stonden alle Vrijwilligers én kinderen te trappelen om er in 2021 weer 2 fantastische kinderfeest weken van te gaan maken echter… 

bleef het tot vlak voor de start heel erg spannend of het wel door mócht gaan doordat de laatste ‘Covid’ persconferentie, met de nieuwe bepalingen voor de zomervakantie, pas op vrijdag 9 juli 19:00u. werd gegeven. 

 Gelukkig mochten we op maandag 12 juli aan 2 weken vol plezier, leuke dingen doen en gezelligheid beginnen; 

zij het wel met een behoorlijk aantal aanpassingen. 

Deze aanpassingen en bepalingen zorgden ervoor dat:  

-we ‘op halve kracht’ (qua kinderaantal maar zeker níet qua inzet en enthousiasme van de Vrijwilligers) draaiden  

-ouders helaas het Kampterrein niet mochten betreden én …  

-alle Vrijwilligers zich om de dag gingen testen d.m.v. een zelftest; dit om het Covid-19 virus buiten het Kampterrein te houden en zodoende een veilige vakantieplek te kunnen zijn voor zowel kinderen als Vrijwilligers. 

Gelukkig hebben we het virus buiten het Kampterrein weten te houden en hebben kinderen én Vrijwilligers een super Kamp gehad. 

 Dit toch wel bijzondere Kamp werd op een ander locatie gehouden omdat de velden van onze vertrouwde locatie groot onderhoud moesten ondergaan; we werden dit jaar zeer enthousiast ontvangen door: 

Honk en Softbal vereniging “De Vliegende Hollander” aan het Wimbledonpark in Amstelveen. 

 

Week 1: 

Maandag 12 juli 09:00u. opende de poort zich alléén voor de kinderen - ouders bleven buiten de poort - en werd het Kamp door de Hoofdleiding geopend zodat het programma van start kon gaan. 

Kinderen werden dagelijks, als zij de poort binnen kwamen, begeleid en daarna door hún Leid(st)ers bij het nummer van hun groep opgewacht om vervolgens samen met hun hele groep in 1x door te lopen naar het Kampterrein.  

Bij de groepstafel konden ze hun tas neerzetten en konden ze hun koeltasje met lunch inleveren in de groepskrat die dan binnen koel bewaard werd tot lunchtijd. 

Deze eerste dag bestond het programma uit: kennismakingsspellen, een honkbal workshop, eigen & groepsfoto maken en natuurlijk het personaliseren van het T-shirt en koeltasje dat de kinderen gekregen hadden. 

 

Op dinsdag was het een uitstapjes dag voor de oudste groepen; zij gingen survivallen in Almere. 

Hier was een super leuk programma voor ze georganiseerd, waaraan iedereen dan ook vol enthousiasme heeft meegedaan en waarbij dan ook niemand van de kinderen & Leiding schoon/droog is gebleven.  

De jongste groepen die op het Kampterrein waren gebleven deze dag hebben daar een Escaperoom spel, levend Stratego, het afwasspel en andere grote spellen gespeeld. Ook was het tijd om zich uit te gaan leven als Kunstenaar; er werden super mooie werkstukken gemaakt. 

 

Op woensdag was het Teambuilding dag. 

Op deze dag werden alle groepen door de helft gedeeld; de 2 Teams per groep streden d.m.v. heel veel verschillende sport & spel onderdelen tegen de andere Teams om All over winnaar te worden van Kamp 2021. 

Er werd deze dag o.a. Laserlight game (laseren), Archery Attack (boogschieten), Bump ball, het Flagpop spel, spijker poepen en het Grote Sneeuwspel gespeeld. 

 

Op donderdag was het de beurt van de jongste groepen voor hún uitstapje naar Almere. 

Ze hebben daar heel veel plezier gehad en deden erg hun best op het op hun leeftijd aangepast survivalparcours; ook bij deze groepen is er niemand, van kinderen én Leiding, de dag schoon/droog doorgekomen.  

De oudste groepen, die op he Kampterrein waren gebleven, hebben een Escaperoom spel, levend Stratego, het afwasspel en andere grote spellen gespeeld. Ook was het vandaag hún tijd om zich uit te gaan leven als Kunstenaar; ze hebben prachtige werkstukken gemaakt. 

 

Voor vrijdag, de laatste dag van de 1e Kampweek, is het hele programma snel nog aangepast. 

(Door de maatregelen mochten ouders het Kampterrein niet betreden en kon de Familiemiddag niet doorgaan) 

Om de kinderen tóch leuke prijsjes te kunnen laten winnen en van suikerspin/popcorn met een drankje te laten genieten is de combinatie van 6Kamp-Fancy Fair gemaakt. 

Afwisselend werd er deze dag o.a. over stormbanen en glijbanen ge-raced, ring geworpen, eendjes gevangen, gebalanceerd, zak gelopen en boog geschoten.  

 

Week 2: 

Maandag vandaag gingen de oudste groepen op uitstapje naar zwembad 'De Hoornse vaart’ in Alkmaar; lekker plonzen, glijden en zonnen…  

De jongste groepen, die vandaag op het Kampterrein bleven, hebben deze dag afwisselend Grote spellen gespeeld, groepstijd gehad en natuurlijk “de Kunstenaar” in zichzelf naar boven gehaald. 

Er zijn prachtige dingen gemaakt. 

 

Op dinsdag was het de beurt aan de jongste groepen om op uitstapje te gaan; zij gingen naar Oud Valkeveen. 

De oudste groepen, die vandaag op het Kampterrein bleven, hebben deze dag afwisselend Grote spellen gespeeld, groepstijd gehad en natuurlijk ook “de Kunstenaar” in zichzelf naar boven gehaald. 

Ook door hen zijn er prachtige dingen gemaakt. 

 

Woensdag er is lang op gewacht en vaak om gevraagd en vandaag was het dan eindelijk zover… 

Kolonisten van Ons Vakantie Kamp dag! 

De kinderen speelden in kleine groepjes héél véél spelletjes waarmee ze bouwstoffen konden verdienen/verliezen. Met de gewonnen bouwstoffen konden ze met hun hele groep sparen voor een bodemplaat en daarna voor bouwplaten en materialen waarop/waarmee ze hún stad konden bouwen. 

Op donderdag ochtend werd er eerst door alle groepen tegelijkertijd Levend Ganzenbord gespeeld; iedere groep speelde het spel in de eigen leeftijdscategorie dus wel op een andere manier én was er gelegenheid om de bouwplaat van het KvOVK-spel van woensdag verder af te maken. 

Van al dat rennen, denken en bouwen waren de kinderen wel hongerig geworden en dat trof… de patatten met een snack, naar keuze; kroket, frikandel of kassoufflé, werden met luid gejuich ontvangen en binnen no-time opgegeten. 

’s Middags was het alweer tijd voor de afsluiting van Kamp 2021 op het Kampterrein… de Beach Party was weer ouderwets gezellig met waterspuiten, dansen, zingen, chips en natuurlijk veel, heel veel, drinken, 

disco en een klein beetje afsluiten van het kamp omdat we vrijdag niet meer met de kinderen daar zouden komen. 

 

Op Vrijdag 23 juli om 08:15u. begon alweer de allerlaatste dag van dit toch wel bijzondere Kampjaar. 

We gingen natuurlijk op de traditionele Grote Uitstap met alle groepen. 

We verzamelden extra vroeg en kwamen extra laat terug vanuit Billy Bird park Hemelrijk in Volkel zodat de kinderen nog zo lang mogelijk konden genieten. 

Ze hebben zich heerlijk uitgeleefd in de speeltuinen (binnen en buiten) en de attracties, op het strand, in het water en… de oudste groepen (allen mét zwemdiploma!) mochten ook nog op het drijvende eiland vol luchtkussen en trampolines. 

De limonade stond doorlopend voor ze klaar en er mocht ook nog patat met snack en een ijsje gehaald worden. 

Rond 17:00u. draaiden de bussen het parkeerterrein aan de Sportlaan weer op en was het echt tijd om afscheid van elkaar te gaan nemen; de (Hoofd)leiding werden door velen verrast met lieve cadeautjes als dank voor de 2 fantastische weken die ze de kinderen bezorgd hadden. 

 Nog even zwaaien naar elkaar en dan was het écht klaar… daaaaaag allemaal; tot volgend jaar!!! 

Op maandag 18 juli 2022 gaat het 75e Ons Vakantie Kamp van start.