Het verhaal van Ons Vakantie Kapersnest 2019; thema Piraten & de Zee.

 

Ahoi Ahoi … klonk het op maandag 15 juli 2019 om 09:00u. heel hard over het veld bij VV Amstelveen … daar kwamen ze al peddelend, nat, verwaaid maar zwaaiend aan; de Kapiteins van Ons Vakantie Kapersnest in een halfvergane boot.

Ze hadden onderweg schipbreuk geleden en vroegen de aanwezige kinderen om hulp; wilden zij aanmonsteren, als scheepsmaatjes, om samen met hen én de overgebleven bemanning op zoek te gaan naar de schatten die met het vergaan van het schip mee ten onder waren gegaan?

Van vreugde, omdat er zoveel scheepsmaatjes mee gingen op de zoektocht, deed de volledige bemanning samen met de Kapiteins de Kampdans.

Hierna gingen de scheepsmaatjes, mét de aan hen toegewezen stuurlieden, snel naar de hut die bestemd was voor hún sloep en kon de reis van start gaan.

Landrotten (ouders) konden niet verder mee en verlieten het schip; deze meerde om 16:15u. weer aan zodat zij dan hún scheepsmaatje(s) weer op konden halen.

Op deze 1e dag werden er veel spellen gedaan waarbij een deel van een schatkaart gewonnen kon worden; toen deze later op de dag samengevoegd werden ontstond er een schatkaart met het nummer van de sloep die op de deur van hun hut bevestigd werd.

Op dinsdag was het Sloependag:

De sloepen werden in tweeën gedeeld; sloep 1 A en sloep 1 B etc. en speelden ze verschillende soorten spellen (behendigheid, inzet/samenwerking & creativiteit) tegen een A of B team van een andere sloep om zodoende punten in de wacht te slepen waarmee hún gehele sloep wel eens als beste van de dag op het scorebord zou kunnen eindigen… van doorslaggevend belang waren de punten die verdiend konden worden bij het Laser gamen.

Op woensdag was de dag in drieën gedeeld:

  • er kon gekozen worden uit diverse grote spellen; Levend Cluedo of Stratego en Landjepikspel.
  • er werd per sloep een Sloepvlag ontworpen en gemaakt; nodig voor de verdere reis

en het gekleurde sloepshirt werd door alle scheepsmaatjes zélf gepersonaliseerd met naam & nr.

  • er was sloeptijd; tijd waarin de scheepsmaatjes zélf met hun stuurlieden verzonnen wat te doen.

Op donderdag werd door alle sloepen het ruime sop gekozen; ze zijn met de bus op uitstap geweest:

  • de jongste sloepen naar Oud Valkenveen
  • de midden sloepen naar Linnaeushof
  • de oudste sloepen zijn met de boot naar forteiland Pampus

Op vrijdag was het Zeekampdag;

deze dag waren er heel veel (opblaasbare) attracties neergezet waarmee de scheepsmaatjes hun behendigheid & de samenwerking konden oefenen en… was er een volledig nieuw spel te spelen. Beschikbaar gesteld door Stichting Sempeduca en door Ons daarom gedoopt tot SempeduBall.

We hopen hiervan jarenlang gebruik te kunnen maken; dank u wel voor de sponsoring!

Vanaf 15:00u. was er natuurlijk ook dit jaar weer de oergezellige Familiemiddag mét Bingo, BBQ en allerlei leuke Fancy Fair attracties waarbij leuke prijsjes gewonnen konden worden.

Ook waren de Bar, Limonadestand, de popcorn- & suikerspinstand en de Glittertattoo-stand natuurlijk weer aanwezig om de in- en uitwendige mens te verzorgen.

Een supergezellige afsluiting van Kamp week1.

Alle sponsors bedankt voor de gulle giften dankzij u was deze middag weer onvergetelijk!!

Week 2:

 

Op maandag was het voor de scheepsmaatjes dan eindelijk tijd voor het superleuke Kamp brede spel: Kolonisten van Ons Vakantiekamp.
Dit jaar kon er door allen, verdeeld in kleinere groepjes, gespeeld worden voor munten die bij inlevering een bepaalde waarde hadden.
Met combinaties van deze verdiende munten konden attributen “gekocht” worden waarmee iedere sloep een heus eigen Schateiland heeft kunnen maken.

Op dinsdag was er voor alle sloepen de mogelijkheid om het Schateiland helemaal af te maken
(De Schateilanden zijn uiteindelijk zo mooi geworden dat er op donderdag d.m.v. loting per sloep bepaald is wíe het Schateiland mee naar huis mocht gaan nemen)

Verder was er deze dag een “Tropenrooster” ingelast vanwege de hitte.
Dit betekende voor alle sloepen héél véél waterspellen, spellen bij de badjes en watergevechten op het Kampterrein en tijdens sloeptijd kon er gekozen worden uit verschillende grote spellen; Knijper spel, Smokkel spel en Plopstaarten spel.

Op woensdag stond er eigenlijk nog een leuke knutselactiviteit op de planning maar omdat het weer zo heet was hebben was ook het programma voor deze dag hier op aangepast.
• de oudere groepen zijn naar zwembad de Meerkamp geweest en speelden later waterspellen
• de andere groepen waren afwisselend naar de pierenbadjes bij de Lindenlaan en op het kampterrein om lekker af te koelen en waterspellen te spelen.

De 2e donderdag was natuurlijk ook dit jaar weer de laatste dag dat er activiteiten óp het Kampterrein gedaan werden en deze activiteiten stonden ‘s morgens wederom in het teken van water en verkoeling wegens de enorme hitte.
Voor de oudste sloep stond er nog een passende sloepuitstap op de planning die door hen echt superleuk werd gevonden; cursus Suppen op de Poel.

Vanaf 11:45u. was het tijd voor het jaarlijkse eetfestijn met aansluitend de Beachparty met live DJ waaraan natuurlijk ook door de oudste sloep (die inmiddels terug was van de uitstap) werd meegedaan.

De scheepsmaatjes gingen om 16:00u. met een ijsje voor de laatste keer hun spullen uit de hutten halen en werden daarna onder de passende muziek van “Dag vriendjes dag vriendinnetjes…” uitgezwaaid door de Kapiteins en de mensen met de “gouden handjes”.

Op de laatste vrijdag werd er al vroeg het ruime sop gekozen;
de Grote Uitstap ging dit jaar naar….; Hemelrijk in Volkel waar de scheepsmaatjes heerlijk (binnen in de schaduw) en buiten in het water hebben gepeeld.

Tijdens de terugtocht naar Amstelveen hebben alle scheepsmaatjes de polsbandjes ingeleverd (envelop met borg teruggekregen), een échte Piraten Oorkonde in ontvangst mogen nemen voor hun geweldige prestaties van het afgelopen Ons Vakantie Kapersnest én hebben ze ook de op de 1e dag gemaakte sloepfoto en eigen Piratenfoto’s als aandenken meegekregen.

Om 17:00uur werd er op de Wielerbaan (in tranen) afscheid genomen van elkaar en kregen de vele stuurlieden vele mooie, leuke, lieve en lekkere cadeautjes als dank van hún scheepsmaatjes.
(na afloop heeft de bemanning heerlijk samen gegeten om Ons Vakantie Kapersnest af te sluiten)

Tot volgend jaar van ma. 6 t/m vrij. 17 juli bij Ons Vakantiekamp 2020!!!

Wat dan het thema van Ons Vakantiekamp zal zijn?
Dát blijft nog even een verrassing….